II. Slovenské modlitebné raňajky

22. feb 2024

Anna Záborská: “Som šťastná a vďačná, že sa nám podarilo stretnúť sa po roku na II. Slovenských modlitebných raňajkách v Bratislave, na ktoré prijali pozvanie zástupcovia politikov, členov cirkvi, hnutí a spoločenstiev. Prišli z rôznych kútov Slovenska a spojila nás jedna téma. Sloboda. Sloboda slova, sloboda vierovyznania a presvedčenia, sloboda v rôznych jej podobách.”

Súčasťou našich Raňajok bola i panelová diskusia na tému slobody slova. Otázky smerovali na vzácnych hostí Arcibiskup Cyril Vasiľ, Róberta Dobrovodského Verejný ochranca práv i šéfredaktora Konzervatívny denník Postoj Martina Hanusa.

Čo je pre kresťana kritériom slobody slova vysvetlil gréckokatolícky košický eparcha arcibiskup Cyril Vasiľ. “Kritérium našej slobody je láska. Ak by som v mene slobody šíril nie lásku alebo nenávisť, možno by som neporušil akési zákonné limity hranice slova, ale porušil by som vnútorný princíp a samotný zmysel slobody. Pretože sloboda znamená poznanie pravdy, stotožnenie sa ňou a jej prežívanie.”

Spojme sa!

    [feed_them_social cpt_id=3281]

    Politická strana Kresťanská únia sa 27. 5. 2019 stala členskou stranou medzinárodnej politickej strany EUROPEAN CHRISTIAN POLITICAL MOVEMENT (EURÓPSKE KRESŤANSKÉ POLITICKÉ HNUTIE), ktoré pôsobí aj na pôde Európskeho parlamentu. Prečítajte si politický program ECPM a víziu ECPM

    Kresťanská únia, Záhradná 267/26, 972 01 Bojnice, IČO: 31794319
    ⓒ Kresťanská únia 2019 | Ochrana osobných údajov